+45 40 36 05 04

JA – vi er konfliktsky!

Der er nogle særlige temaer som meget ofte dukker op når vi laver leder- og organisationsudvikling:

– mange ledere/mennesker generelt fremstår konfliktsky,

– ”vil ikke blande sig”

– er taktisk-forsigtige i relationer i stedet for reelt åbne og nysgerrige

– mangler mod til at delegere

– vil ikke slippe kontrol…etc.

1) Lad mig slå det fast med syvtommersøm – KONFLIKTSKYHED er et KÆMPE issue i dansk ledelse. Det dukker op på 100 måder med 100 forskellige (måske positive) benævnelser men det er en realitet.

2) Koster det? JA big time. Det koster når problemer og issues ikke løses, man man kører en omvej uden om i stedet for. Det koster når under-performance accepteres i årevis for den gode stemning osv.

3) Hvor kommer det fra? Den nemme forklaring er naturligvis personlighed. Mennesker som frygter konflikter, og som derfor ikke gør noget som kunne udløse dem. MEN der er også en anden forklaring – som jeg tror er vigtigere – nemlig svag feedbackkultur. At vi ikke har måden at tale om de svære ting på. Hvis vi ikke kan arbejde konstruktivt med uenigheder – ja så bliver de farlige og så viger man udenom.

Har krisen måske en betydning og vi frygter for vores job? Næppe så meget. Man kan jo sagtens tage potentielle konflikter på en konstruktiv måde. Det er det som skal trænes.

[evp_embed_video url=”https://tunehein.dk/wp-content/uploads/2013/09/blog-konfliktsky.mp4″]

No votes yet.
Please wait...
Voting is currently disabled, data maintenance in progress.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Book Foredrag og Inspiration idag

Tune Hein er en af Danmarks mest erfarne rådgivere i strategisk ledelse, disruption og forandring. Han er uddannet på DTU, CBS samt IMD og har selv 18 år bag sig som leder, direktør og iværksætter.

Book et foredrag