+45 40 36 05 04

Lene Espersens ledelsesudfordring (fra TV2)

Lene Espersen har en hård sommer. TV2 ringede og spurgte mig om hendes ledelsesudfordringer:  Lene Espersens Ledelsesudfordringer i TV2.

ledelsesudfordringer hos lene espersen. 70% stemte det var forkert

Speaker: Tune Hein, du rådgiver til dagligt ledere. og Lene Espersen hun står mere eller mindre alene i den her sag. De øvrige folketingsmedlemmer bakker hende ikke rigtigt op. Hvad gør man når man som leder står så alene?

Tune: Lene Espersen er leder i et firma som er ved at miste sine kunder. Rimeligt eller hetz ved jeg ikke, men det er fakta. Der er lidt BP over situationen.

Det jeg ville rådgive en leder til i den situation, vil være at samle sit team omkring sig og sige at ‘nu må vi hjælpes om at trække os ud af dyndet’. Det kan man ikke gøre alene, det skal man have organisationen til samlet. Det vil selvfølgelig også være væsentligt med bestyrelsesformandens opbakning, og især samarbejdsparternes opbakning. Sådan ville det være for en erhvervsvirksomhed.

Speaker: men Lene Espersen havde jo en enorm opbakning da hun trådte til som partiformand, hvad er det der er sket siden da?

Tune: Ja det er rigtigt, de Konservative har formøblet et fantastisk udgangspunkt. Det ser vi desværre tit. Mange chefer kommer til, med fl0tte ord og store visioner, men evner ikke at få eksekveret på løfterne og visionerne. Det er altså noget med handlekraft og eksekvering som er nøgleordene for at levere varen. Og der er en tendens til at jo større hype man får skabt, des dybere er der også og falde

Speaker: har hun været for dårlig til at uddelegere opgaven, burde hun i virkeligheden have flere, “underdirektører” der kunne hjælpe hende med at varetage nogle af de mange opgaver som hun som partiformand, vicestatsminister, udenrigsminister osv.

Tune: Det skal jeg ikke kunne sige præcist, men det er bestemt en mulighed. Men tricket vil være at få samlet nøglepersonerne i et sommerhus, og få lagt en plan for sammen at trække dem ud af dyndet her og nu.

Speaker: og til sidst noget, Lene Espersen sikkert rigtig gerne vil høre dit bud på – Kan det overhoved lade sig gøre for hende at få genskabt troværdigheden?

Tune: Ja det kan det hvis hun har organisation og samarbejdspartnere med sig. Så hvis hun inviterer til et krisemøde i morgen, er det jo ret nemt at tælle hvor mange der møder op… Det ligner lidt Amagerbanken.

Hvad syntes du om hendes ledelsesudfordringer?

No votes yet.
Please wait...
Voting is currently disabled, data maintenance in progress.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Book Foredrag og Inspiration idag

Tune Hein er en af Danmarks mest erfarne rådgivere i strategisk ledelse, disruption og forandring. Han er uddannet på DTU, CBS samt IMD og har selv 18 år bag sig som leder, direktør og iværksætter.

Book et foredrag