+45 40 36 05 04

Må Politiet ikke nok få en computer ligesom PET…?

Jeg prøver at leve mit liv uden forargelse. Det er et nytårsfortsæt der kan anbefales, selvom det betyder fravalg af flere og flere medier som TV2 og Radio247 😉 Et af de steder hvor guderne så tester mig er Politiet…!

Man kan vælge at forarges – eller smile ligesom hvis man zapper TVet forbi et gammelt afsnit af Strømer med Jens Okking eller finder et nummer af Basserne på loftet…

Imens står de venlige politichefer i kø for at undskylde endnu et fuck-up. Spin og kommunikation – eller handlekraft…?

Fx er det et mysterium for mig, at man kan (og får lov til at) give frit lejde på tyveri – både fra butikker og private. Opklaringsprocenten er under 1…! Er det ikke det ringeste KPI-tal i hele den offentlige sektor – at klare 1% af opgaven? Tænk hvis det var flyvelederne eller kirurgerne – eller blot en bibliotekar der kun klarede 1 ud af 100?

Undskyldningen er altid bander, grænse og terror. Tænk hvis Netto sagde “Vi har så travlt med frugten, at vi ikke når at sætte kød og mælk frem idag”. Eller Miljøstyrelsen sagde “Vi når kun sagerne vest for Storebælt i år”. Det er selvfølgelig komplet nonsens og eklatant mangel på styring af en organisation. Man skal løfte sine opgaver hele vejen rundt. Kan man ikke det, har man organiseret sig forkert – fx ved at se det hele som én stor ressourcepool, hvor de store ting altid vinder og de mindre men borgernære og højvolumen konsekvent forsømmes. A la 5 hjerteoperationer men ingen knæ og hofter i år.. ;-). Hvis en sygehusdirektør prioriterede sådan. ville hun ikke nå at stave til fratrædelsesordning før hun stod på gaden. Men hos Politiet er det helt ok – det forstår jeg ikke. Er den joviale justitsminister (og vi vælgere) den mindst ambitiøse chef af alle?

Her kommer vi til Jens Okking… i forhold til moderne teknologi. Hvorfor kan PET fange en terrorist før han taster ‘bombemanual’ i google – mens Politiet ikke kan hente en stortyv de får HD-video af? Har vi hørt om ansigtsgenkendelses-software?

Så en computer vil være mit forslag til Politiets nytårsønske. Hvis der ikke kan blive råd til det, vil mit ønske nr 2 være sygehusdirektører i Politiet. De er den offentlige sektors mestre i at trylle løsninger frem under stramme budgetter. Make it work!

https://www.dr.dk/nyheder/indland/efter-stribe-af-tyverier-apple-forhandler-bryder-loven-og-udstiller-formodede-tyve

No votes yet.
Please wait...
Voting is currently disabled, data maintenance in progress.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Book Foredrag og Inspiration idag

Tune Hein er en af Danmarks mest erfarne rådgivere i strategisk ledelse, disruption og forandring. Han er uddannet på DTU, CBS samt IMD og har selv 18 år bag sig som leder, direktør og iværksætter.

Book et foredrag