+45 40 36 05 04

Mintzberg om lederudvikling

Henry Mintzberg er en skarp gammel fyr. Et icon i de sidste 40 års tænkning om ledelse og organisation. Han talte med en af mine kolleger og sagde noget jeg bed mærke i:

‘Man kan ikke belære erfarne ledere – de udvikler sig gennem inspirerende dialog’.

Det tror jeg er et vigtigt statement til dem der designer lederudvikling. Jeg møder tit ønsker om undervisning (på det sidste udbud hos RegionH blev vi nærmest smidt på porten af indkøbere som krævede professorer 😉 . Jeg møder krav om meget praktiske værktøjer og guidelines og 5-gode-råd.

Enkelthed er godt. Men hvis en leder rigtigt skal rykke sig, kræver det en bevægelse af selvindsigt. Den kommer gennem dialog og refleksion.

Et eksempel kan være testning – om man laver test med eller uden tilbagemelding/coaching. Nogle siger at folk selv kan læse deres scores. Men så forsvinder netop dialogen – som giver refleksion og selvindsigt – som giver udvikling. Og udbyttet vil være fattigt.

Hvilke andre midler end dialog-refleksion-selvindsigt findes der til at bevæge en leder fra komfort ud i udviklingszonen?

No votes yet.
Please wait...
Voting is currently disabled, data maintenance in progress.

Kommentar

 1. Søren Raaschou siger:

  1 marts, 2013

  Den gamle knark har selv udviklet en rigtigt stærkt koncept til dialog-refleksion-selvindsigt i selskabet CoachingOurselves (link). Kort sagt mødes et lederteam om forskellige emner og reflekterer sammen om deres udfordringer og planlægger forandringer.

  Rating: 5.0/5. From 1 vote.
  Please wait...
  Voting is currently disabled, data maintenance in progress.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Book Foredrag og Inspiration idag

Tune Hein er en af Danmarks mest erfarne rådgivere i strategisk ledelse, disruption og forandring. Han er uddannet på DTU, CBS samt IMD og har selv 18 år bag sig som leder, direktør og iværksætter.

Book et foredrag