+45 40 36 05 04

Sæt ikke fordelene ved verdens mest lige samfund over styr

Glædelig 1. maj!

Som leder har du fået verdens mest lige samfund at agere i. Det kan man mene om hvad man vil politisk – men nu det er her, kan du lige så godt få mest muligt ud af det – og gøre det til din fordel. Og en fordel er det, i langt de fleste organisationer…fordi:

  • Åben dialog (giver involvering, sparring, ideer, mindre rygklapperi, mere engagement osv)
  • Ansvarlighed (giver committment, bedre delegering, folk du kan stole på, arbejdsomhed, mindre kontrolbehov, effektivitet osv)
  • Følgeskab, loyalitet – og deraf Handlekraft. I eksekverer jeres strategier bedre.

Men det lige samfund stiller også nogle krav. Om fx

  • Ligeværd – vi kan godt tjene forskelligt, men som mennesker er vi lige meget værd
  • Ens for alle – ikke lønnen og firmabilen, men fx kantinen og julefrokosten. Det er svært at sige præcist hvor, men der går en usynlig grænse…(gyldne håndtryk er fx på den forkerte side af den grænse. Når vi bliver fyret forventes vi også at være ‘ens’ som mennesker)

Bryder man den ‘pagt’ så mister man fordelene og bliver set som en fremmed snob, der ikke hører til og ikke er værd at knokle for.

Og hvorfor skriver jeg så det? Fordi der er et par nærliggende eksempler som er gået skævt og som vi alle kan lære af. Falck, Advice, gyldne håndtryk, hvidvask, bedrageri, advokathjælp til svindlerne osv.

Og fordi det er vigtigt for at få det maksimale ud af vores kultur og organisationer.

Der er et gammelt socialistisk slogan ‘Magten korrumperer’ som man bare må nikke til – og kæmpe for at undgå. Ikke kun for værdierne – men også fordi det virker for din business.

Husk at der er en usynlig pagt om lighed og ligeværd – og hvis du bryder den, så mister du fordelene.

No votes yet.
Please wait...
Voting is currently disabled, data maintenance in progress.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Book Foredrag og Inspiration idag

Tune Hein er en af Danmarks mest erfarne rådgivere i strategisk ledelse, disruption og forandring. Han er uddannet på DTU, CBS samt IMD og har selv 18 år bag sig som leder, direktør og iværksætter.

Book et foredrag