+45 40 36 05 04

Svømmeskandalen, Finans & Ledelsesperspektiver

Leadership by fear er ikke nyt – og faktisk kan det endda virke i nogen sammenhænge (desværre).
At det udløser markant stress er heller ikke nyt. Det kan eskalere til i sygdom som depression, angst eller spiseforstyrrelse.
Det kræver således enorm robusthed at modstå leadership by fear – hvilket man selvsagt ikke kan forvente af unge piger. Slet ikke. Faktisk ikke af nogen.
Men svært bliver det når leadership by fear så virker. Når resultaterne kommer. Hvad gør man så…? Vinder værdierne eller resultaterne? Medarbejderne eller lederen? Konfrontation eller glide af?
I min bog Handlekraft i Ledelse & Organisation skriver jeg om hvor forskellige kulturer og ledere får deres handlekraft fra. Vores opgave i verden at finde en anden vej end leadership by fear. Vi skal vise verden at tillid, engagement, mening, indre motivation og åben dialog også kan lede til resultater.
Et andet perspektiv er ansvaret højere oppe – som har stor parallelitet til Finans….
En definition på ledelse er at tage ansvar… eller at ledelse forpligter…!
Hvis man er i en bank eller realkredit hvor den eneste opgave er at tælle pengene – så kan man ikke sige at man slet ikke vidste at rare overskud væltede ind fra mystiske kunder.
Og hvis man sidder i toppen af et lille elitemiljø som Svømmeunionen, TeamDanmark eller Dif, så kan man ikke vaske hænderne i klorvand og sige at man intet vidste, i det lille miljø hvor alle ved alt.
Hvis man siger at man intet opdagede på sin vagt, så er spørgsmålet jo Hvorfor ikke…?  Lyver man? Er man ligeglad? Uopmærksom? Vender det blinde øje og døve øre til?
Ingen af tingene duer – og man er uegnet som leder.
Rating: 4.8/5. From 4 votes.
Please wait...
Voting is currently disabled, data maintenance in progress.

3 kommentar

  1. Søren Kragh siger:

    29 april, 2019

    Hvor har du dog ret!

    No votes yet.
    Please wait...
    Voting is currently disabled, data maintenance in progress.

  2. Jan Kuipers siger:

    30 april, 2019

    Kære Tune
    I denne kontekst mener jeg der er en anden og vigtig pointe, måske jeg overser denne. En leder der bruger management by fear kan enten være bevidst eller ubevidst om sin handling, den sidste er den farligste – for det kan bunde i mange forhold, den bevidste handling kan uden at være psykolog, ofte være betinget af at det i situationen er det eneste der virker. Management by fear – mbf, som du sandsynligvis referer til kan jo have mange niveauer – også på det individuelle plan, i mange eliteforhold – sport eller eksempelvis forsvaret er mbf også drevet af individet ikke vil tage – og gør alt ud til det ekstreme….. og så er argumenttionen at så er du bare blevet stærkere, mbf kan jo både være mentalt men også fysiologisk påført. Bar een kommentar men ellers har du mand pointer og ved gud der går mange chefer der OVERHOVEDET ikke skulle være chefer

    Rating: 4.0/5. From 1 vote.
    Please wait...
    Voting is currently disabled, data maintenance in progress.

    1. Tune Hein siger:

      8 maj, 2019

      Det giver mening. Tak.

      No votes yet.
      Please wait...
      Voting is currently disabled, data maintenance in progress.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Book Foredrag og Inspiration idag

Tune Hein er en af Danmarks mest erfarne rådgivere i strategisk ledelse, disruption og forandring. Han er uddannet på DTU, CBS samt IMD og har selv 18 år bag sig som leder, direktør og iværksætter.

Book et foredrag