+45 40 36 05 04

Selvindsigt og lederudvikling

Selvindsigt og lederudvikling - tune hein - hein og partnereJeg mødte en virksomhed der havde en fascinerende holdning til udvikling af erfarne ledere: “De har hvad de skal bruge af værktøj, teori og metoder. Det eneste der kan rykke dem er selvindsigt.”

Jeg tror, de har fat i noget. Lige fra talent til ny leder, til mellemleder, til chef og direktør, er selvindsigt den katalysator der sikrer et udbytte i dagligdagen af lederudviklingen. Du kan hælde inspiration på – men om det bruges, bestemmes af ny selvindsigt. Det nye, du har lært om dig selv, er et vigtigt brændstof for din udvikling. Og har du ikke lært nyt om dig selv, har du ikke drivet til at rykke dig.

Det er forklaringen på at psykologi, testning, feedback med mere er så afgørende elementer i lederudvikling.
Og jo højere i hierarkiet – des vigtigere.

Rating: 5.0/5. From 1 vote.
Please wait...
Voting is currently disabled, data maintenance in progress.

3 kommentar

 1. Paul Gandil siger:

  12 september, 2012

  Udover testning og feedback mv. er man mange steder begyndt at arbejde med træning i mindfulness meditation for ledere. Der er rigtig gode erfaringer med hvordan det udvikler “selfawareness”. Se f.eks. Chade Men-Tan fra Google Academy: “Search inside yourself”
  Paul Gandil

  No votes yet.
  Please wait...
  Voting is currently disabled, data maintenance in progress.

 2. Susanne M. Espersen siger:

  13 september, 2012

  I mit arbejde med at støtte andre i at blive den bedste udgave af sig selv, oplever jeg stigende interesse blandt ledere i at udvide deres selvindsigt. Så sent som i sidste uge blev jeg kontaktet af en gruppe tidl. MBA studerende, som havde sat sig selv opgaven at få en større selvindsigt. Dog er det ofte ikke nok at få den nye læring om os selv mentalt. Ift. handlekraften er det meget effektfuldt, at den nye indsigt også bliver forankret på et dybere plan end det mentale. Det frigør personlige barrierer og gør det nemmere for os, at handle på den nye indsigt i praksis. Ingen tvivl om, at der ligger kæmpe potentialer ift. beslutnings- og handlekraft i det felt. Den stigende interesse betyder også at flere går igang med det personlige arbejde (det jo er), proaktiv, istedet for at tage fat i det reaktivt, når man oplever en indre ubalance/spænding, der er blevet for stor….når det er blevet for svært at navigere.

  No votes yet.
  Please wait...
  Voting is currently disabled, data maintenance in progress.

 3. Bente Kjær Truelsen siger:

  1 juni, 2015

  Selvindsigt er nødvendigt hvis man vil udvikle sig selv personligt.

  Jeg har lige deltaget i et langt kursusforløb, hvor jeg lærte nye sider af mig selv at kende. Altså nye og nye de har nok været der hele tiden. Jeg blev blot bevidst om dem. Jeg fik selvindsigt.

  No votes yet.
  Please wait...
  Voting is currently disabled, data maintenance in progress.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Book Foredrag og Inspiration idag

Tune Hein er en af Danmarks mest erfarne rådgivere i strategisk ledelse, disruption og forandring. Han er uddannet på DTU, CBS samt IMD og har selv 18 år bag sig som leder, direktør og iværksætter.

Book et foredrag