+45 40 36 05 04

Talent 4: at løfte et talent ud af virksomheden

Trine er vokset dramatisk i sin evne til at håndtere komplekse projekter. Måned for måned får hun større og større projekter. Snart bliver det næsten et slogan i virksomheden ‘det er svært – så det må vi hellere give til Trine’.
Efter 2 år hvor hun har leveret varen på stadig større projekter som mod traditionen er kommet i mål ‘on time on budget’. Nu driver hun uden sammenligning virksomhedens sværeste og mest komplekse projekter. Projekter som kræver styring og indsatser af folk helt oppe på funktionsdirektør-niveau. Virksomheden er glad for de usædvanlige resultater men helt blind for de besvær man sender Trine ud i – og som stille men sikkert driver hende i retning af et nyt job. Problemet er at Trine undervejs er blevet forfremmet til teamleder. Det er flot efter 2 år i HR-termer – men autoritetsmæssigt helt utilstrækkeligt som projektleder for ene chefer og direktører. De lader sig ikke styrerundt af en sølle teamleder og det koster Trine umanerlige kræfter.

Hvis man skulle rekruttere en ny person til Trines rolle ville man søge en ‘projektdirektør’. Nu har man været så dygtige og heldige at selv have skabt en på bare 3 år – men så kan man pga. HR politikker ikke rykke personen til det relevante niveau. Man har end ikke tænkt tanken. Resultatet er forudsigeligt…

Det handler om at kunne afstemme vækst i opgv/ansvar/løn – i en udvikling der kan følge med hvis det lykkes at skabe en fantastisk udvikling af talentets værdiskabelse. Hvis man lykkes med dramatisk løft i opgaverne – så må systemet kunne følge med i dramatiske løft i ansvar/niveau – og tilsvarende løn. Ellers har man ‘løftet et talent ud’ – oven ud. Til konkurrenten.
Hvis virksomheden ikke afstemmer opgaver/ansvar/løn – så tvinger man talentet til selv at gøre det via jobsøgning.

Rating: 4.0/5. From 1 vote.
Please wait...
Voting is currently disabled, data maintenance in progress.

Kommentar

 1. Hans jultved siger:

  15 oktober, 2012

  Hvorfor giver de hende så stort et ansvar når de ikke ønsker at give hende det som hører med = Status = Højere stililing = Højere løn. Spil dog med åbne kort og erkend at man ikke ønsker en der kommer for tæt på direktør stillingerne og dermed kan “true deres job væk”. Giv dine dygtigste ansatte det som du har tænkt dig at give tilbage.

  No votes yet.
  Please wait...
  Voting is currently disabled, data maintenance in progress.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Book Foredrag og Inspiration idag

Tune Hein er en af Danmarks mest erfarne rådgivere i strategisk ledelse, disruption og forandring. Han er uddannet på DTU, CBS samt IMD og har selv 18 år bag sig som leder, direktør og iværksætter.

Book et foredrag