+45 40 36 05 04

Talent 3: hvordan skræmmer man dem væk?

Fastholdelse af talenter er et stort issue (i Danmark – men langt langt mere i vækstlandene). Og med rette!

Mange gør rigtig meget for sat udvikle deres talenter. Vi kører en del programmer i HDP som accelererer deres udvikling, samt ledere og direktører omkring dem (det er nemlig lige så vigtigt).

Men – mange virksomheder kan ikke håndtere talent i de almindelige HR-processer. De kan ikke håndtere hvis der sker en fantastisk udvikling.

Ex. Kirsten udvikler sig hastigt. Hendes performance stiger nærmest eksponentielt støttet af talentprogram og mentoring. Alle er meget tilfredse – altså undtagen Kirsten som til MUS samtalen får at vide at hun ligger i det øverste lønstigningsbånd som får 6% i stigning. Kirsten spørger ‘Hvad nu hvis min værdiskabelse er steget 40%?’ og hun får svaret at der er de lønbånd som der er og at hun er meget heldig at ligge i det øverste blandt ganske få andre.
* Hvis talentprogrammet har et mål om at accelerere talenternes udvikling dramatisk, så må løn kunne følge med tilsvarende dramatisk.

Det handler om i praksis at kunne afstemme vækst opgv/ansvar/løn – i en udvikling der kan følge med hvis det lykkes at skabe en fantastisk udvikling af talentets værdiskabelse.

Rating: 4.5/5. From 2 votes.
Please wait...
Voting is currently disabled, data maintenance in progress.

2 kommentar

 1. Michall Helmbæk siger:

  5 september, 2012

  Jeg bliver helt ked af det på “Kirstens” vegne af at høre at der laves lønbånd og det ikke er en almindelig forhandling. Selvfølgelig gør det det lettere i støre virksomheder at have nogle faste rammer, men som i dette tilfælde er der ikke rigtig ses på det praktiske 🙂

  Tak for et godt indlæg som belyser en meget vigtig del i erhvervslivet, at belønne medarbejderen i overensstemmelse med medarbejderens vækst og arbejde.

  mvh
  Michall Helmbæk

  No votes yet.
  Please wait...
  Voting is currently disabled, data maintenance in progress.

 2. Hans jultved siger:

  15 oktober, 2012

  Måske burde der i virkeligheden tænkes omvendt sådan at “kunstneren” selv skal finde sin arbejdsgiver, frem for at finde sig i sin arbejdsgiver. Hermed også sagt at jeg er inde på en “selvstændig tankegang”, mere end end lønerbejders tænkemåde, eller om muligt at kombinere de to ting.

  No votes yet.
  Please wait...
  Voting is currently disabled, data maintenance in progress.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Book Foredrag og Inspiration idag

Tune Hein er en af Danmarks mest erfarne rådgivere i strategisk ledelse, disruption og forandring. Han er uddannet på DTU, CBS samt IMD og har selv 18 år bag sig som leder, direktør og iværksætter.

Book et foredrag