+45 40 36 05 04

“Undskyld – er der en ingeniør til stede?”

Det siger jeg ofte til ledergrupper. Hvorfor?

Forestil dig at du skulle flytte til en ny bolig. Tænk hvilken effekt nedpakning, flytning og ny-indretning ville have. Du ville få ryddet op – ganske utroligt meget.

Men den chance har de færreste organisationer. Og for dem der endelig får chancen hedder det rekonstruktion og er ikke nogen rar oplevelse.

Men det er hvad der er brug for mange steder. Uorden (entropi) vokser i universet. Det er en naturlov (dog ikke helt sagde Einstein, som forklarede at det kun var fordi vi har valgt at måle tiden i den retning hvor entropien vokser…) Anyway betragt det som en naturlov – og det samme i et hjem – og det samme i en organisation. Kompleksiteten vokser bare.

Hvem kan modvirke den bevægelse? Det er der kun lederen til at gøre. Derfor er det en vigtig del af ledelsesopgaven, hele tiden at kæmpe mod naturloven og holde kompleksiteten nede. Forenkle, Forenkle, Forenkle.

Der er massiv handlekraft gemt i forenkling. Så find din indre ingeniør frem og få ryddet op i organisation, processer, opgaver – og alle de undtagelser der er skabt undervejs.

Rating: 4.3/5. From 3 votes.
Please wait...
Voting is currently disabled, data maintenance in progress.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Book Foredrag og Inspiration idag

Tune Hein er en af Danmarks mest erfarne rådgivere i strategisk ledelse, disruption og forandring. Han er uddannet på DTU, CBS samt IMD og har selv 18 år bag sig som leder, direktør og iværksætter.

Book et foredrag