+45 40 36 05 04

Vi må alle kalibrere fremtidsbilledet

Mange af mine foredrag handler om at kalibrere fremtidsbilledet. Ikke for at råbe ‘ulven kommer’ eller disruption af alting – men fordi det er vigtigt med rimelige fremtidsbilleder for at kunne lægge strategien. Det gælder for en virksomhed der ser på sine kunder og konkurrenter. Det gælder for en myndighed som skal regulere, kontrollere og vejlede – og det gælder for en skole eller uddannelsesinstitution som skal gøre næste generation klar til fremtidens arbejdspladser.

Som alternativ til foredrag og artikler (der finden iøvrig ikke ret meget skarpt herom) så kan du også vælge fredag aften i sofaen til at danne dine fremtidsbilleder med inspiration fra følgende:

  1. Krimien Zero af Marc Elsberg tegner utroligt skarpe billeder af en fremtid med google glasses, adfærds-apps og overvågning. Noget som måske med Apple-glasses kan være lige om hjørnet.
  2. Filmen The Circle med Emma Watson og Tom Hanks tegner et skarpt billede af hvor vi kan ende hvis vi fortsætter med at skrue op for engagement i arbejdet – samt de sociale medier.
  3. Hvis du tænker over om kunstig intelligens bliver god eller ond – eller bare går efter det mål den er programmeret til, skal du se ExMachina eller HAL i rumrejsen 2001 (evt. klip på youtube).

Det er ikke sikkert at det bliver lige sådan, men forhåbentlig kan det inspirere dig til at danne dine egne fremtidsbilleder af relevans for din organisation.

Skriv gerne kommentarer med andre anbefalinger. Tak.

Rating: 5.0/5. From 1 vote.
Please wait...
Voting is currently disabled, data maintenance in progress.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Book Foredrag og Inspiration idag

Tune Hein er en af Danmarks mest erfarne rådgivere i strategisk ledelse, disruption og forandring. Han er uddannet på DTU, CBS samt IMD og har selv 18 år bag sig som leder, direktør og iværksætter.

Book et foredrag