+45 40 36 05 04

Liquid Workforce

Liquid workforce – (future of work) i et digitalt netværk af partnere (fx underleverandører) og adskillige jobkategorier (fx projektansat, konsulent, freelancer). Her bliver arbejdsmiljøet markant anderledes end i dag, med mere flexibilitet, udvikling og mindre rutine og slid. Men der bliver mere pres på læring, adaption af nyt, tempo – mens det sociale flytter sig fra kaffemaskinen til skype.

Som en naturlig konsekvens af de nye innovationsformer, de digitale samarbejdsværktøjer og medarbejdernes ønske om at være mere selvstændige, ser vi en klar global trend, hvor projektansættelser og freelancearbejde vælges frem for fastansættelser. Det er meget stort i udlandet og nu godt på vej i Danmark. De seneste fem år har godt hver tredje virksomhed herhjemme set en stigning i antallet af freelancere og projektansættelser. Og over de næste fem år ventes den udvikling at fortsætte, lyder det fra knap 40 % af virksomhederne, der spænder fra it-virksomheder til byggefirmaer og handelsselskaber, kunne man læse i Berlingske i juni 2017.

Modellerne giver mulighed for at tage mere arbejde for den enkelte og dermed høste flere lønkroner, men det rummer også mulighed for at arbejde på mere spændende og innovative projekter i hele verden. Man behøver ikke at arbejde i Karlslunde, bare fordi man har valgt at bosætte sig der.

Når medarbejderne bliver løsere knyttet til virksomhederne, vil arbejdsformer- og relationer også blive det. Det medfører, at virksomhedens grænser, som vi kender dem i dag, vil blive udvidet og mere flydende. Det disrupter tilhørsforhold, kultur, loyalitet, sikkerhed, regulering og ansættelsesforhold – for både arbejdsgiveren og arbejdstageren – og begreber som fagforeninger og overenskomster vil få helt anderledes betydninger fremover.

Fra min bog ‘Disrupt dig selv’

Relaterede blogindlæg:

No votes yet.
Please wait...
Voting is currently disabled, data maintenance in progress.